Naše obľúbené recepty

Avokádová hrianka

  toastový chlieb

  avokádo

  paradajky

  microgreens podľa výberu

  citrón, alebo limetka

  soľ

  čierne korenie

Prepolíme, odkôstkujeme a ošúpeme avokádo, ktoré nakrájame na malé kocky. Vložíme do misky a pokvapkáme citrónom aby nám nezhnedlo. Toastový chlieb dáme do hriankovača a v medzičase pokrájame paradajky na tenké plátky. Na hotové hrianky poukladáme paradajky a avokádo. Jemne osolíme, okoreníme a posypeme rastlinkami. Veľmi dobre pasuje reďkovka.

Volské oko

  vajíčka

  oravská slanina

  soľ

  čierne korenie

  microgreens podľa výberu

Plátky slaniny opečieme z oboch strán. Z vajec pripravíme na rozpálenom tuku volské oká. Uložíme ich na slaninu, osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec ozdobíme s microgreens, napríklad červenou kapustou.

Fašírky plnené prepeličímy vajíčkami

  500g mletého mäsa

  natvrdo uvarené prepeličie vajíčka

  2 strúčiky cesnaku

  1 malá cibuľa

  čierne korenie

  soľ

  mletá červená paprika

  horčica

  rohlík

  vajce slepačie

  strúhanka

  microgreens

Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú cibuľu, lyžičku horčice a primiešame čerstvé slepačie vajce, aby nám masa držala pekne pokope. Namočíme rozkúskovaný rohlík do vody, alebo mlieka, vyžmýchame a pridáme do masy. Dobre premiešame celú hmotu, a necháme chvíľu postáť. Nachystané prepeličie vajíčka obalíme mäsom a vytvarujeme fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom tuku z oboch strán do zlatista. Ak ľúbime ostrejšie chute posypeme mixom pikant microgreens (horčica, reďkovka, bazalka), ak máme chuť na jemnejšiu variantu veľmi dobre pasuje hrášok, červená kapusta, alebo slnečnica.