toastový chlieb
avokádo
paradajky
microgreens podľa výberu
citrón, alebo limetka
soľ
čierne korenie
Prepolíme, odkôstkujeme a ošúpeme avokádo, ktoré nakrájame na malé kocky. Vložíme do misky a pokvapkáme citrónom aby nám nezhnedlo. Toastový chlieb dáme do hriankovača a v medzičase pokrájame paradajky na tenké plátky. Na hotové hrianky poukladáme paradajky a avokádo. Jemne osolíme, okoreníme a posypeme rastlinkami. Veľmi dobre pasuje reďkovka.
vajíčka
oravská slanina
soľ
čierne korenie
microgreens podľa výberu
Plátky slaniny opečieme z oboch strán. Z vajec pripravíme na rozpálenom tuku volské oká. Uložíme ich na slaninu, osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec ozdobíme s microgreens, napríklad červenou kapustou.
500g mletého mäsa
natvrdo uvarené prepeličie vajíčka
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
čierne korenie
soľ
mletá červená paprika
horčica
rohlík
vajce slepačie
strúhanka
microgreens
Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú cibuľu, lyžičku horčice a primiešame čerstvé slepačie vajce, aby nám masa držala pekne pokope. Namočíme rozkúskovaný rohlík do vody, alebo mlieka, vyžmýchame a pridáme do masy. Dobre premiešame celú hmotu, a necháme chvíľu postáť. Nachystané prepeličie vajíčka obalíme mäsom a vytvarujeme fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom tuku z oboch strán do zlatista. Ak ľúbime ostrejšie chute posypeme mixom pikant microgreens (horčica, reďkovka, bazalka), ak máme chuť na jemnejšiu variantu veľmi dobre pasuje hrášok, červená kapusta, alebo slnečnica.