Naše obľúbené recepty

Tekvicová omáčka

  tekvica strednej veľkosti

  cibuľa

  bobkový list

  soľ

  horčica

  čierne korenie

  smotana

  mletá červená paprika

  múka

  citrón, alebo ocot

  microgreens podľa výberu

Na oleji začneme restovať cibuľu pokrájanú nadrobno. V medzičase tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a stred. Očistíme, nakrájame na kocky a následne pridáme k cibuľke. Osolíme a necháme spolu podusiť približne jednu minútu. Podlejeme vodou tak, aby tekvica bola ponorená. Pridáme bobkový list, lyžičku horčicy a čierne korenie. Zamiešame, prikryjeme a necháme povariť kým tekvica nebude mäkká. Odstavíme a s pomocou blendera rozmixujeme. Na malej panvicy pripravíme zásmažku z oleja, múky a mletej červenej papriky. Za stáleho miešania pridávame do variacej sa omáčky na malom ohni. Keď omáčka zhustne pridáme smotanu podľa chuti a požadovanej výslednej hustoty. Odstavíme a počkáme kým trocha vychladne. Teraz môžeme dochutiť soľou, octom, alebo citrónom. Na záver pridáme microgreens, napríklad kôpor, slnečnicu, alebo hrášok.

Budeme veľmi radi ak nám pošlete Vaše recepty s fotkami. Ďakujeme!