tekvica strednej veľkosti
cibuľa
bobkový list
soľ
horčica
čierne korenie
smotana
mletá červená paprika
múka
citrón, alebo ocot
microgreens podľa výberu
Na oleji začneme restovať cibuľu pokrájanú nadrobno. V medzičase tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a stred. Očistíme, nakrájame na kocky a následne pridáme k cibuľke. Osolíme a necháme spolu podusiť približne jednu minútu. Podlejeme vodou tak, aby tekvica bola ponorená. Pridáme bobkový list, lyžičku horčicy a čierne korenie. Zamiešame, prikryjeme a necháme povariť kým tekvica nebude mäkká. Odstavíme a s pomocou blendera rozmixujeme. Na malej panvicy pripravíme zásmažku z oleja, múky a mletej červenej papriky. Za stáleho miešania pridávame do variacej sa omáčky na malom ohni. Keď omáčka zhustne pridáme smotanu podľa chuti a požadovanej výslednej hustoty. Odstavíme a počkáme kým trocha vychladne. Teraz môžeme dochutiť soľou, octom, alebo citrónom. Na záver pridáme microgreens, napríklad kôpor, slnečnicu, alebo hrášok.